Onze kennel

Wij zijn een groot liefhebber van de schotse herdershond langhaar en van de schapendoes.

Even voorstellen.. Mijn naam is Bernadette ter Horst, getrouwd met Ronald ter Horst en we hebben ook nog drie kinderen Bram, Leanne en Nienke. Ik ben geslaagd voor de cursus Kynologische kennis 1 en heb ruim 22 jaar pups getraind bij een gehoorzaamheidsclub.

Sinds 1977 zijn we met het collievirus besmet. Karakter staat bij ons hoog in het vaandel gecombineerd met de schoonheid en uitstraling van de collie.

Tijdens de trainingen bij de gehoorzaamheidsclub kwam ik het ras de Schapendoes tegen. Dit ras is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen. In 2016 stelde mijn dochter voor om een tweede ras erbij te nemen. Dit is de schapendoes geworden. Een super vrolijk enthousiast ras. 

We hebben nu ons eerste nestje schapendoezen achter de rug en wat hebben we er van genoten. Ze zijn ontzettend vrolijk en ondernemend en willen heel graag iets voor de baas doen.......maar ook heerlijk ondeugend op zijn tijd.

Zoals u gemerkt hebt, fokken we nog uitsluitend met de schapendoesjes.

Onze honden vinden het heerlijk om op onze eigen wei te spelen, maar ook geweldig om ’s-Avonds aan onze voeten te vertoeven in de huiskamer.  We zijn regelmatig te vinden op de gedrag -en gehoorzaamheidstraining. Daarnaast laten we ons zo nu en dan zien op een tentoonstelling.

Af en toe hebben we een nestje pups. Pups worden hier in huis grootgebracht en goed gesocialiseerd. Elke pup gaat hier vandaan met een puppypakket, de nodige entingen, uiteraard diverse malen ontwormd, gechipt en met een stamboom.

Welkom op de site van kennel v.d. lugtenakker.

Voor meer informatie kunt u mij altijd mailen of bellen.