Nieuws 

Na 40 jaar met enorm veel plezier nestjes te hebben gefokt is het nu tijd om met pensioen te gaan. Wat was het een leuke tijd als ik mocht genieten van een nestje. Ook stak ik er veel tijd en energie in. Die energie heb ik helaas niet terug gekregen nadat ik corona heb gehad en daarom vind ik het niet verantwoord om nog een nestje te fokken.

Wat heb ik in al die jaren leuke mensen ontmoet en wat zijn de hondjes die ik gefokt heb leuk uitgegroeid. Ben er reuze trots op. 

Ook zal ik altijd klaar staan met raad indien er zich een probleem voordoet.

Wel hebben jullie van mij nog een doezenwandeling te goed. Als het mogelijk is gaan we in september met zijn allen gezellig weer een boswandeling maken en lekker nakletsen op de wei. Hopelijk kunnen we er nu wel een leuke dag van maken.

 

Wandeldag 2020

Elk jaar gaan we gezellig met alle doesjes die hier geboren worden wandelen. Echter dit jaar is alles anders. In verband met het heersende coronavirus durven mijn man en ik het niet aan om met zovelen te gaan wandelen en natuurlijk thuis een leuke afsluiting. 

We hopen op betere tijden en slaan een jaartje over. Volgend jaar hoop ik dat velen van jullie weer aanwezig zullen zijn.

 

Ze zijn er

 

Op zondag 19 april 2020 zijn de pups van onze Sterre en Sky geboren. Het was een lange zit maar dan kun je ook een aantal pups verwelkomen. 4 reutjes en 5 teefjes, allen blauwschimmel. Moeder en kroost doen het super goed, dus we gaan er voor.

 

Update Sterre


Even een kleine update hoe onze Sterre het doet.
Het gaat volgens het boekje. Met 3 weken 1 keer gespuugd. Dat vond ze genoeg. Daarna smaakte het eten toch niet meer zo lekker. Dit duurde tot week 5.....en ja hoor. Sterre eet alsof ze een inhaalslag aan het doen is.
Dus heel stiekem mogen we hopen op een leuk nest van Sterre.
Als je belangstelling hebt in een pupje, bel gerust, telefoon 0314651102 of mail naar britthorst@hotmail.com

 

Onze Sterre (Avy Quin v.d. Lugtenakker) heeft een match gehad met Skye Haya v.d. Waalkijkers. Rond 20 april 2020 hopen we onze nieuwe puppen te kunnen verwelkomen. 

Bij interesse kunt u altijd vrijblijvend bellen of mailen. telefoon 0314651102 of britthorst@hotmail.com

 

Wandeling / doezendag 2019

Wat was het 21 september mooi weer. De goden waren ons welgezind. 

Om 1.00 uur was het verzamelen op parkeerplaats 't Peeske te Beek.  Zo'n 11 doesjes hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging. We hebben daar ruim een uur prachtig kunnen genieten van de natuur en het bos.

Daarna gezellig naar ons huis in Azewijn, waar we een hindernisbaantje hadden neergezet en genoeg tafels en stoelen om gezellig onder het genot van een kopje koffie te babbelen over het wel en wee van de doesjes.

Om 16.00 uur werd de inwendige mens verzorgd door een kleine barbeque en ter afscheid kreeg iedereen nog een klein glazen wekpotje mee met hondekoekjes.

Al met al een zeer geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.

Geniet van de foto's van deze geweldige dag.

 

Wandeling 2019

Alle doezenkinderen van kennel v.d. Lugtenakker mogen weer deelnemen aan een gezellige wandeling. De datum verklappen we al......... De rest volgt via een email. Zet vast in jullie agenda: zaterdag 21 september 2019. 

Het wordt vast weer een bere gezellige wandeling met een leuke afsluiting.

 

 

Vandaag wezen kijken bij de pups van onze reu Spike Iridescent Free Style. Het eerste nest van Spike maar gelijk een super nest. Beide ouders zijn  op heupen en ogen gecontroleerd en goed bevonden. Wat een vachten zitten er op. Een dikke pluim, deze pups zijn het waard om collie engels type te worden genoemd. Een prachtig nest, nu op de leeftijd van 5 weken. Hieronder de foto's van het nest. De drie teefjes eerst, daarna de grote broer. Er zijn nog enkele teefjes beschikbaar.

 

Dit is Lex, een vrolijke jongen, geboren 19 september 2017. Hij zoekt een nieuw huisje. Zijn huidige baasje kan niet meer optimaal voor hem zorgen. Bij belangstelling mag u gerust contact opnemen.

Lex heeft inmiddels een fijn huisje gevonden.

 

 

Alle pupjes van Quin en Tsjerk hebben een nieuw baasje gevonden. 

 

Pupjes Quin 

Hier zijn we dan, geboren op 14 januari 2019, 8 pupjes van Quin. 

Het is mooi verdeeld 4 blauwschimmel reutjes, 2 blauwschimmel teefjes en 2 zwart witte teefjes. Moeder Quin heeft een goede bevalling doorstaan en is al weer aan het opknappen. De pupjes beginnen al te groeien. Dit wordt weer genieten........

Alle pups zijn gereserveerd.

Voor meer pup nieuws: kijk bij pups.

Wegens annulering is er nog een pupje beschikbaar.

Quin 

Weer nieuws van Quin. Al enkele dagen meende ik beweging in de buik te voelen, maar vandaag weet ik het zeker. Quin is zwanger en gaat ons over ruim een week verrassen met een leuk nest.

 


Ginger ons model

Ginger (Andy Quin v.d. Lugtenakker) geboren 19 september 2017 heeft model gestaan in een foto reportage. Ik voel me vereerd dat ik deze foto's mag delen met jullie.

 

 


Update Quin

Quin is al weer bijna 5 weken zwanger. Op de helft dus. Het gaat heel goed met haar. Na 3 dagen echt misselijk te zijn geweest, is ze nu zo gezond als een vis. Ze eet ontzettend goed, of ze een inhaalslag moet doen. Dus alle schijn is er dat onze Quin zwanger is. Nu maar hopen op een leuk gezond nestje.

 


 

Een liefdesdate

Onze Quin heeft een liefdesdate gehad met Tsjerk. Ze is uitgeteld rond 16 januari 2019.

Wij fokken uitsluitend met honden die zijn goedgekeurd volgens de richtlijnen van de Schapendoesclub.

 

Nadat het eerste nest een groot succes is geworden, hebben we besloten deze combinatie nog een keer te herhalen

Quin Ganna Fân Ê Waldblaffers en Tsjerk Dieke Fân Ê Waldblaffers. Beiden zijn goedgekeurd voor de fok.

Uit deze combinatie kunnen zowel blauwschimmels als zwart witte pups voortkomen.

 


Puppy!

Onze Balou is in de nacht van 13 november 2018 moeder geworden van een prachtig reutje.

Voor het wel en wee van onze kleine spruit zie puppenpagina.

 

Laatste nieuwtjes van Balou.

De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst. Ook bij Balou. Eten gaat in kleine porties, de wandeling heeft ze niet zo'n zin meer in, maar vrouwtje zegt, bewegen is goed dus ze moet mee, wel wat rustiger aan, oké

We hebben ook bewegingen in de haar buik vernomen, dus we kunnen met zekerheid zeggen dat ze zo uitgeteld is. Balou laat ons nog even in spanning..............maar blijft ons vrolijke kwispelende meisje!!

 


Update over Balou.

Ze is nu ongeveer halfverwege haar zwangerschap en we kunnen constateren, dat ze pups krijgt.

Bij de derde week heeft ze flink gespuugd en vond ze in een keer haar eten niet meer lekker. Zelfs een stukje kaas, waar ze normaal een moord voor doet, smaakte haar niet.

Nu in de vierde week begint ze langzaam weer alles te eten, maar soms nog met lange tanden. 

We gaan langzaam een spannende tijd tegemoet en hopen op een leuk, vrolijk en vooral gezond nestje met pups.

 


Balou en Wonka

Als alles mee zit krijgt onze Balou rond 16 november 2018 haar eerste nestje pups.

Moeder Balou: Atsje Quin Fân Ê Waldblaffers

Vader Wonka: Crazy Wonka Haya v.d. Waalkijkers

 

Mocht u belangstelling hebben voor een pupje uit deze uitstekende combinatie, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. U kunt ons ook altijd bellen 0314 651102 of mailen bernadetteterhorst@hetnet.nl of britthorst@hotmail.com.

 

Wij fokken uitsluitend met honden die zijn goedgekeurd volgens de richtlijnen van de Schapendoesclub.

 


De wandeling

Wat hebben we 26 augustus 2018 een schitterende wandeldag gehad van ons eerste schapendoezennestje in de Soesterduinen. 

Om half 12 was het verzamelen bij de parkeerplaats, waarna Sylvia een prachtige route had uitgestippeld door duin en bos. Wat hebben de doesjes heerlijk gespeeld en de eigenaren genoten van het samenzijn. Bedankt allemaal, want samen hebben we er zo'n heerlijke dag van gemaakt. Hieronder een greep uit de vele foto's die genomen zijn.

 

 

Bollo kon helaas niet bij de wandeling aanwezig zijn, toch een paar leuke foto's van Bollo.


Doezen fotoshoot

We zijn even weer toe aan nieuwe foto's van onze doezen. Sterre is inmiddels een half jaar, Balou ander half jaar en Quin bijna 3. Geniet er van


De pups 

Het is feest bij Kennel van de Lugtenakker. 19 september 2017 zijn de pups geboren van Quin en Tsjerk. Een bont gezelschap van blauwschimmel en zwart en wit. Ze zijn zeer tevreden en moeder en kroost maken het goed. Hou de site in de gaten. Bij "pups" zullen wij verdere foto's en nieuwtjes vermelden over dit bijzondere nestje. 

Alle pups hebben een liefdevol thuis. Veel plezier, geluk en gezondheid met jullie geweldige schapendoespup.

De 5 teefjes 

De 7 reutjes


Eerste schapendoes nestje

Onze Quin is zwanger. Als alles goed verloopt, krijgt ze eind september haar nestje schapendoezen. Ons eerste nestje met het nieuwe ras. 

We hebben de pups al voelen bewegen in de buik. Een spannende tijd breekt aan.

Natuurlijk ook even een foto van de trotse (toekomstige) vader

Gezondheid gPRA ++

Oogonderzoek ecvo vrij

HD A


Clubmatch

Even ander nieuws tussendoor.

Balou is naar een clubmatch geweest van de Kynologenclub De Oude IJsselstreek. Ze is eerste geworden en best of breed. Supertrots op ons meisje. 


B Diploma

Balou is alweer geslaagd voor haar B diploma met maar liefs 100 punten , op naar de C !